CIKLOTURIZAM U ISTRI PRIVLAČI SVE VIŠE GOSTIJU

CIKLOTURIZAM U ISTRI PRIVLAČI SVE VIŠE GOSTIJU

SVIJETOM GODIŠNJE PUTUJE VIŠE OD MILIJARDU TURISTA. TO SAMO GOVORI O SNAZI TURIZMA KAO GOSPODARSKE GRANE TE SUKLADNO TOME PRUŽA VELIKE PRILIKE.

Osim turističkih, cikloturizam ima razne druge benefite: od razvoja lokalne ekonomije, pozitivnog utjecaja na cjelokupno gospodarstvo i društvo, smanjenja globalnog onečišćenja do direktnog pozitivnog utjecaja na zdravlje čovjeka.

Unutar Istarske razvojne agencije razvio se poseban odjel koji se isključivo bavi razvojem cikloturizma i aktivnog odmora u Istri. Danas taj samostalni odjel ima svoj vlastiti izvor financiranja te se sada razvijaju i ostale niše aktivnog turizma kao što su gradnja biciklističkih i pješačkih traka i staza te slobodno penjanje.

Povećao se interes biciklista za ovim područjem te su se stvorili preduvjeti za razvijanje turizma u turističkoj destinaciji. Svakako je glavni uvjet za razvoj cikloturizma kvalitetna infrastruktura, povezivanje svih sudionika u turizmu, od kulturnih institucija do obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Biciklizam je vezan uz sport, rekreaciju, promet, turizam i zdravstvo. Turisti se, nakon napornog dana, vole dobro opustiti.  Biciklisti su veoma bitan dio turizma, popunjavaju period van sezone, van ljetnih mjeseci i vole sve sadržaje u kojima mogu uživati. Najradije se vole opustiti u wellness sadržajima, naročito u hidromasažnim kadama i saunama.

Nema ljepšeg osećaja od opuštanja u toploj vodi punoj mehurića koje proizvode hidromasažne kade.  Hidromasažne kade služe prije svega kao medicinsko pomagalo za relaksaciju, opuštanje, kao i za liječenje pojedinih oboljenja.

Svaka mlaznica je precizno postavljena kako bi vršila direktnu dubinsku masažu specifičnih točaka mišićno-koštanog sustava. Ovo donosi mnoge zdravstvene koristi, uključujući i brzo zacijeljenje umornih ili oštećenih mišića, ublažavanje boli u leđima te omogućuje dubok i kvalitetan san.

Statistike pokazuju da je razvoj cikloturizma u punom zamahu te se predviđa  veliki porast ovakvog oblika turizma.

Najnovije vijesti sve vijesti

Have no product in the cart!
0