MODERNA KUPAONICA

MODERNA KUPAONICA

ZA RAZLIKU OD ONIH NEKADAŠNJIH, DANAŠNJE KUPAONICE DOSTIŽU SAVRŠENSTVO ESTETIKE.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došli sljedeći savjeti stručnjaka:

Zahvaljujući napretku tehnologije i dizajna, danas kupaonica nije samo mjesto za održavanje osobne higijene – ona je postala Vaša mala kućna oaza mira, dodir s prirodom i način opuštanja nakon napornog dana.

Neovisno o veličini i konfiguraciji, pravilan odabir kupaonskih elemenata neophodan je za funkcionalnu i modernu kupaonicu.Uz kuhinju, kupaonica je tehnološki najzahtjevniji dio doma pa se njezinu koncipiranju treba pristupiti krajnje ozbiljno.

Današnji izgled kupaonica je moderan i uređen tako da u njima poželite boraviti i više nego što je potrebno. Počevši od raznih ukrasa koji podižu izgled cijele prostorije do kupaonskog namještaja poput umivaonika, ormarića pa i wc školjke te tuš kabine, sačinjenih od materijala koji se lako održavaju. Par poteza sredstvom za čišćenje stakla i sav kamenac i ostala prljavština polako postaje prošlost. Osim što su jednostavne za održavanje, one su kao stvorene za 21.stoljeće i reprezentativan izgled vaše kupaonice .

Za razliku od onih nekadašnjih, današnje kupaonice dostižu savršenstvo estetike. Estetske vrijednosti kupaonice izrazit će se kroz pravilno odabran odnos kupaonskih elemenata, koji trebaju biti u proporciji sa samom veličinom prostora, ostalim elementima u prostoru, a bojom se moraju slagati i s podnim i zidnim oblogama.

Osnovni sanitarni elementi u svakoj kupaonici, bez obzira na veličinu su: WC školjka, umivaonik i kada, odnosno tuš. Beskonačne su varijacije u dizajnu, kvaliteti i namjeni.

Koji god tip kupaonice izabrali, nemojte zaboraviti da je izbor umivaonika, kade ili tuša, podnih i zidnih obloga i galanterije samo prva faza. Nikako se ne smije zapostaviti ni rasvjeta, a dobrim izborom detalja i vrlo dobrim rasvjetnim tijelima postiže se odličan dojam.

Što zbog malih kupaonica, a što zbog suvremenog načina života u kojem malo tko ima vremena za kupanje u kadi, vrlo česta dvojba je da li u dom ugraditi tuš ili ipak komforniju i klasičniju opciju, kadu. I koliko se god ova dvojba na prvu činila jednostavna i laka, zapravo uopće nije jer i jedna i druga stvar imaju gomilu prednosti.

Kada može postati ukras kupaonice, pa je preporuka svima koji žele upravo to, dobro promisliti o odabiru oblika, dimenzije i njezine pozicije u prostoru. Velika ležeća kada, pogotovo u specifičnim zaobljenim oblicima, traži prostor kako bi došla do izražaja. Nasilno smještanje ovakvih kada u prostor neprimjerene veličine, može dovesti do suprotnog efekta od željenog. U zadnje vrijeme iznimno su popularne hidromasažne kade sa podesivim masažnim mlaznicama pomoću kojih postižete masažu kao da ste se našli na nekom wellnessu. Ove masažne mlaznice mogu ciljano opustiti napetost mišića u vratu i ramenima.

I skučeni prostori s minimumom funkcionalnosti, mogu imati dozu luksuza ili u najmanju ruku izgledati osmišljeno i efektno. U kupaonice manje od pet kvadrata nemojte na silu uguravati kadu, nego radije odaberite komotan tuš. Postava tuš-kabine s transparentnim staklom može biti izvrsno rješenje za sve koji žele povećati malenu kupaonicu. Održavanje takvog stakla može biti malo zahtjevnije, ali je konačan prostorni dojam efektniji od odabira bilo kojeg drugog materijala.

Ukoliko kupaonicu uistinu želite napraviti najljepšom prostorijom u stanu iskoristite ove savjete, razmislite o svojim željama, navikama i potrebama i onda donesite odluku.

Uz pomoć inovativnog dizajna stvorite vašu kućnu oazu mira.

Najnovije vijesti sve vijesti

Have no product in the cart!
0