Prednosti whirlpool kade

Prednosti whirlpool kade

VRUĆINA S NAKNADNIM HLADNIM KUPANJEM OPUŠTA MIŠIĆE I SMANJUJE KRVNI TLAK

Kupaonica je evoluirala u prostoriju namijenjenu relaksaciji, spokoju i pomlađivanju otkako je njezin nezaobilazan dio postala hidromasažna kada. Otkrivamo vam koje su prednosti whirlpool kada, specijaliziranih za hidroterapiju i unapređenje zdravlja.

Whirlpool kade služe za opuštanje tijela, kvalitetnu masažu i poboljšanje cirkulacije. Whirlpool sustavi sadrže mlaznice koje stvaraju snažne i ciljane masaže. Mlaznice kombiniraju zrak i vodu, često su prilagodljive u svom smjeru i jačini mlaza. Zračni sustavi u kadama proizvode puno malih mjehurića koji okružuju tijelo, a svrha im je prije svega opuštajuća. Topli zrak izlazi kroz male rupice, pa se u ovom tipu kupanja mogu koristiti ulja i soli. Zračne mlaznice uglavnom su smještene na dno kade, odakle ubacuju zrak te uzrokuju turbulenciju vode izazivajući efekt masaže.

Posebno dizajnirane i prilagodljive mlaznice tople vode vrše direktnu dubinsku masažu specifičnih točaka mišićno-skeletnog sustava.  Takva masaža donosi mnoge zdravstvene koristi uključujući i brzo zacjeljenje umornih mišića, ublažava bol u leđima i omogućuje dubok i kvalitetan san.

Hidromasažne kade imaju mnoge prednosti vezane za zdravlje, a ovdje navodimo pet najvažnijih:

1. Smanjenje stresa i nervoze

Mnogi ljudi danas pate od stresa, bilo zbog posla ili nekih drugih životnih nedaća. Međutim, whirlpool kade posjeduju terapeutska svojstva koja blagotvorno utječu na stres. Pored toga, whirlpool kade pomažu i kod nesanice.

2. Poboljšanje cirkulacije

Umirujuća kupka u hidromasažnoj kadi pomaže pri poboljšanju cirkulacije. Bez pravilne cirkulacije krvi, tijelo teško može dopremiti glukozu, vitamine, minerale i kisik stanicama kojima su potrebni. Toplina vode i vrtložno kretanje u kadi stimulira i masira vene i arterije, pomažući pri liječenju dijabetesa i varikoznih vena.

3. Ublažavanje boli

Još jedan odličan učinak hidromasažne kade jest ublažavanje različitih vrsta bolova. Oni koji boluju od artritisa ili bolova u zglobovima mogu ublažiti bolove hidroterapijom u hidromasažnoj kadi putem pojačane cirkulacije. Ovakav vid terapije pomaže i kod istegnutih mišića, sportskih ozljeda ili bolovima u leđima. Hidromasažna kada također ublažava i menstrualne bolove.

4. Učinak na kožu

Primjena hidromasažne kade odlična je za kožu. Topla voda u kombinaciji s pritiskom na kožu stvara visoku razinu oksigenacije, odnosno infuzije kisika u kožu. Hidroterapija može pomoći i ljudima koji boluju od akni.

5. Savršen odmor

Bez obzira na to koliko užurbanim stilom života živjeli, zapamtite da morate misliti na sebe i posvetiti sebi barem pola sata tjedno. Hidromasažna kada definitivno je jedan od boljih odabira.

Najnovije vijesti sve vijesti

Have no product in the cart!
0