Prezimljavanje bazena i hidromasažnih kada

Prezimljavanje bazena i hidromasažnih kada

Vrhunska i funkcionalna wellness oprema za stvaranje opuštajuće oaze, svakako zahtjeva pravilno održavanje tijekom cijele godine jer se tako osigurava njihova postojanost i pravilno funkcioniranje. S dolaskom zime, mnogi će napustiti ritual kupanja u vanjskom bazenu kojeg je potrebno pripremiti za prezimljavanje. Glavna svrha pripreme bazena za zimu je zaštita od nastanka štete prilikom smrzavanja vode te naravno očuvanje što čišćeg bazena za ponovnu sezonu kupanja. Postoji nekoliko osnovnih koraka kojih se potrebno pridržavati tijekom pripreme bazena za zimu:

1. Pričekati pad temperature vode na otprilike 12-15 stupnjeva.

2. Napraviti „klor šok“ i ostaviti filtraciju da povremeno radi još nekoliko dana

3. Usisati bazensko dno, očistiti od lišća i taloga na zidovima

4. Staviti sredstvo protiv algi i kamenca, uključiti cirkulacijsku pumpu na barem sat vremena bez

protoka kroz filter

5. Ispustiti vodu do određene razine ispod skimera i mlaznica (razina ovisi od bazena do bazena, najčešće 15-20 cm ispod skimera)

6. Prekinuti strujno napajanje i dovod vode

7. Pokriti bazen zimskim prekrivačem

Hidromasažne kade najčešće su proizvedene za rad tijekom cijele godine, pa se i dalje potrebno pridržavati klasičnih pravila održavanja uz dodataka stavljanja zimskog pokrivala i uklanjanja leda s istog. U ponudi Istra Relaxa nalazi se i vršenje konzerviranja cjelokupne aparature u svrhu prezimljavanja i očuvanja sve opreme kojom je opremljena Vaša wellness oaza. Uživajte u svojoj opuštajućoj oazi tijekom zimskih i jesenskih dana, a ostalo prepustite stručnjacima Istra Relaxa!

Najnovije vijesti sve vijesti

Have no product in the cart!
0