SAUNA U SLUŽBI LJEPOTE

SAUNA U SLUŽBI LJEPOTE

BORAVAK U SAUNI USPORAVA STARENJE, ČISTI KOŽU,

SAGORIJEVA KALORIJE…

Boravak u sauni drevni je skandinavski način održavanja zdravlja i očuvanja ljepote, a danas je među najtraženijim wellness tretmanima. Znojenje u sauni podjednako je blagotvorno i za tijelo i za duh!

Boravak u sauni donosi mnoge pogodnosti. Osvežavajućim znojenjem dolazi do opuštanja mišića, ali i uma, nakon čega ste spremni za sve što vas čeka u ostatku dana. Par minuta dnevno sasvim je dovoljno za pozitivan efekt. Pozitivni efekti su dokumentirani  u mnogim studijama i sve više liječnika danas preporučuje upravo ovu metodu pročišćavanja.

Sauna usporava proces starenja kože

Onaj tko posjećuje saunu, ne samo da jača imunološki sustav, već čini nešto i za vlastitu ljepotu.

Zdravstveni pregledi kože dokazali su da se znojenje u saunama pozitivno odražava na zdravlje kože. Osim toga, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim tvarima. Na taj način se usporava starenje kože. Koža postaje sjajnija, mekša i zategnutija.

Sauna čisti kožu

Toplina i znojenje najbolje su strategije za čišćenje kože. Kada tijelo počne proizvoditi znoj, koža se čisti i mrtve stanice kože zamjenjuju se novim. Znojenje ispire bakterije i čisti pore epidermalnog sloja.

Čišćenje pora poboljšava kapilarnu cirkulaciju, istovremeno dajući koži mekoću. Sauna možda ne može izliječiti akne, ali čišćenje pora je sasvim solidan učinak koji ima veliki utjecaj na izgled kože. Na taj način koža postaje sjajnija, mekša i zategnutija. Sauna izvrsno djeluje na tonus kože – nakon saune koža ima zdrav, lagano zarumenjeli izgled.

Sauna sagorijeva kalorije i pomaže u gubljenju tjelesne težine

Saune su jedan od alata koji pomaže pri sagorijevanju dodatnih kalorija pošto znojenje zahtjeva znatnu količinu energije . Ta energija se dobiva iz masti i ugljikohidrata . Tijelo troši kalorije uslijed ubrzane srčane aktivnosti koja zahtijeva više kisika , a samim tim i više energije. Ubrzava se metabolizam , pa je lakše ukloniti suvišne kilograme.

Sauna pomaže u borbi protiv celulita

U sauni dolazi do porasta tjelesne temperature, pri čemu se krvne žile šire i cirkulacija se poboljšava. Ubrzava se razgradnja celulita, jer se izmjenom vrućeg i hladnog jača vezivno tkivo i pospješuje izlučivanje suvišne tekućine i štetnih tvari iz tkiva. Spoj rada mišića i znojenja dobitna je kombinacija u borbi protiv celulita.

Saune eliminiraju stres

Mnogi navode eliminaciju stresa kao najveću prednost sauna. Brojne studije pokazuju da stres može negativno utjecati na naše zdravlje te da je nejčesšće uzrok bolesti upravo stres. Dovoljno je da odete na kratko u saunu, na toplo i mirno mjesto i riješit ćete se stresa za čas posla.

Sauna donosi društvene pogodnosti

Društveni efekt također je veoma važan, iako se o njemu manje govori. Sauna može biti opuštajuće okruženje za druženje i zanimljive razgovore.

Sauna jednostavno paše

Ne samo da sauna paše vama, već paše i vašem tijelu. Sauna predstavlja odlično mjesto za opuštanje i oporavak tijela i uma nakon napornog tjedna.

Najnovije vijesti sve vijesti

Have no product in the cart!
0