Zašto infracrvena kabina?

Zašto infracrvena kabina?

Infracrvene kabine, infracrvene saune ili infracrvene toplinske kabine, dobivaju u svijetu wellnessa na sve većoj vrijednosti

Sigurno ste se mnogo puta zapitali što je uopće infracrvena kabina, koje su razlike u odnosu na klasičnu saunu te koje su njezine prednosti?

Često se nazivaju i infracrvenim saunama, a sam naziv potječe od infracrvenih grijaćih tijela u takvim kabinama. Sama konstrukcija kabina je vrlo slična klasičnim saunama, stoga ih često ljudi miješaju. No, za razliku od saune, ona ima infracrvene grijače koji su obično smješteni na zidovima i ispod sjedala. Velika je prednost što se kroz infracrvenu kabinu troši manje električne energije, zbog nižih temperatura, a često se postižu i bolji efekti u odnosu na klasičnu finsku saunu.

Infracrveno zračenje stvara ugodnu toplinu koja godi tijelu, a osim toga medicinskim istraživanjima je potvrđeno da infracrveno zračenje pomaže u terapiji kod reumatskih bolesti, oštećenja mišićnih tkiva i sličnih dijagnoza.

Također, korištenje infracrvene kabine dovodi do zagrijavanja mišića i izvrsna je prevencija u sprečavanju nepotrebnih ozljeda. Infracrvena toplina daje osjećaj opuštenosti i osvježenja te  prodire duboko kroz kožu što ima nekoliko dodatnih učinaka: potiče protok krvi, opušta mišiće, sagorijeva kalorije, smanjuje stres, opušta i fizički i psihički.

Isto tako izlaganje infracrvenom zračenju pojačava efekat mnogih estetskih tretmana kože – dubinske infracrvene zrake smanjuju celulit i ostale promjene na koži koje dolaze sa starenjem.

Posjetite Istra Relax izložbeni salon i otkrijte različite kombinacije i mogućnosti infracrvenih kabina!

Najnovije vijesti sve vijesti

Have no product in the cart!
0